4. Runde

Af Palle Bratholm

Så lykkedes det endelig! Vi scorede over forventet (både alle spillerne, og holdet). Set fra en anden synsvinkel har vi et mindre problem – til næste holdkamp: Vi startede med 6½, så blev det 7, i 3. runde fik vi 7½ og endelig i 4. runde opnåede vi 8 points… men hvor går vi hen derfra?

De 8 points kom i stand ved at Eilif på bræt 8 startede et voldeligt angreb i en slags kongegambit, og fik det hele afsluttet efter 16 træk.

Dernæst fik Palle, med sort, løbet Birger Jarulfs London System over ende på 19 træk, på førstebrættet.

De to næste sejre kom i hurtig rækkefølge på bræt 5 og 7. Rasmus udkombinerede sin modstander i en åben c-linje, i noget der lignede en omvendt fransk – med forbyttede fløje. Det gav en dronning og et point. Steenstrups modstander tabte et tårn efter 10 træk i skandinavisk, og kæmpede videre til træk 25, ellers havde Svend sikkert fået dagens første point!

Dick afsluttede sit parti med en perle af et tårnoffer på h7 – som, da det blev modtaget, førte direkte til matsætning – det var efter at Dick på andetbrættet demonstrerede, hvordan man kan spille London System uden at tabe i 19 træk.

Så tog det et stykke tid, før Ramkilde havde fået nedkæmpet modstanderens Philidor-Forsvar, som efter en løber-springer afbytning på c6 mindede voldsomt om afbytningsvarianten i Spansk. Sorts konge blev fanget i centrum – ved en åben d-linje – så fik sort sin løber begravet på a7 og tabte adskillige bønder. Dernæst ofrede Mikael en kvalitet – fik to fremskudte centrumsbønder og endte i et slutspil med tårn og fribønder mod springer…

Lars havde forstået det klare budskab fra både holdleder og formand, hvis han ikke kunne vinde ville han blive sat af holdet 😉 Så han samlede stille og roligt de bønder op som modstanderen efterlod på begge fløje – og da også denne modstander var så venlig at forsøge at forsvare et bondeslutspil, så sluttede det der, efter 50 træk!

Sidste mand til at hente pointet denne aften var Thomas på 3. bræt. I noget så relativt sjældent som en ”langsom dragevariant i Siciliansk” kombinerede Thomas sig til en sund merbonde efter 20 træk. Den blev nurset og vandt i et sikkert spillet tårnslutspil efter yderligere cirka 20 træk.

Skriv et svar