Debut i C-rækken

Af Palle Bratholm

NSK1 kom ikke i kamp i første runde af 8. HK’s holdturnering 2020/21 – da eksterne forhold har ført til at der kun er 7 hold i gruppen, og vi så var de første oversiddere.

Fredag den 30. oktober spillede NSK 2 så sin allerførste kamp (i C-rækken) mod Frederiksværk 2.

Alle Corona-forholdsreglerne var på plads – men ved kampstart manglede Frederiksværks 4. bræt – det var angiveligt hans første holdkamp, og han kunne have misforstået noget.

Med de sorte brikker, i en Pirc, startede Lars, som lyn og torden, med at svindle sin modstander for en bonde – og nogle få træk senere fik han foræret endnu en bonde samt en kvalitet. Derefter var det parti “spil til 1 mål” – før det sluttede havde kamplederen dog tildelt NSK 1 point på 4. bræt – da Morten ikke fik nogen modstander.

Da Lars havde fået klar fordel så det i den grad ud til at Jakob ville følge trop – han spillede sort imod en London-opstilling, og da hvid ikke kunne beslutte sig for, hvor kongen skulle hen, så opstod der gradvis større og større huller i stillingen, mens den sorte monark stod rimeligt velbeskyttet i centrum. Hvid fik rodet sine brikker sammen, så de stort set ikke kunne trække – men Jakob overså uheldigvis flere sikre gevinster, startende med en tvungen officersgevinst fra træk 17. Efterhånden kom Jakob til at mangle tid – og stillingen skred mod en remis – i sidste øjeblik lavede modstanderen dog et par fejl, som Jakob udnyttede med stor sikkerhed til gevinst.

Rasmus spillede hvid i Nimzoindisk, og fik også hurtigt en sikker fordel – som med tiden blev til løberpar mod springerpar – men så tøvede Rasmus, og fik ikke taget sig sammen til at åbne stillingen. Sort benyttede enhver chance til at grave skyttegravene dybere – og til sidst ville selv en kampvogn have haft svært ved at trænge igennem linjerne – og de to spillere enedes om remis. Resultat: 3½-½ til NSK.

Skriv et svar