EU-Mesterskaberne dag 5

Jakob Trier beretter fra Østrig:

Vi er nu halvejs i turneringen. Selvom Oliver har scoret flere point end forventet er det tydeligt at han ikke er tilfreds. Denne utilfredshed bruger han heldigvis meget konstruktivt til at studere endnu mere skak.

Oliver møder i dag østrigeren Samuel Strobl der har et ELO rating tal på 1648, lidt mere end Olivers på 1615. Samuel formåede dog at få remis i 3 runde mod Alicia som Oliver tabte til i går, så Oliver virker ikke alt for optimistisk omkring hans chancer i dagens parti. Jeg håber naturligvis på det bedste.

Det meste af formiddagen gik med at kigge gamle partier igennem og ved middagstid tog vi toget til Mureck for at spise frokost der på restauranten nær møllen ved floden Mur. Ved tog stationen mødte vi den irske delegation som fortalte at de af arrangøren, Erick, havde fået anbefalet at besøge søen Rocksee der ligger mellem Gosdorf hvor vi bor og Mureck hvor turnering spilles. Det må vi se om vi kan få plads til i programmet en af de næste par dage.


Møllen ved floden Mur mellem Østrig og Slovenien

Meget flot sted og også god mad.


Selv under frokosten blev der kigget på skak. Jeg havde dog lukket min bog.


Oliver og Samuel hilser på hinanden inden dagens parti går i gang.

Det blev en Ruy Lopez, Treybal (Bayreuth) variant (C77) men derefter gik Oliver i tænkeboks og brugte væssentlig mere tid end sin modstander. Igen med en vis succes for efter hvids 12. træk står sort  nok en smule bedre. Men Oliver var nede på 26 minutter mod Samuels 65 minutter.

Efter 24 træk er situationen den at Oliver har under 2 minutter på uret mod næsten 40 minutter til Samuel. Det gør at han bliver presset til at tage nogle hurtige beslutninger. En af dem var at spille c5 i træk 24 så denne stilling opstår:


Stillingen efter 24. – ,c5

Samuel ser det gode modsvar: 25. d5 og desværre slår Oliver på e5 med dronningen og så er der mat i 9.

Et kedeligt nederlag der nu gør at Oliver har scoret lidt under forventet. Godt at turneringen ikke er slut endnu.

2½ times skak blev det kun til i dag og toget er lige kørt så vi må vente næsten 2 timer på det næste tog kan tage os fra Mureck til Gosdorf…. dobbelt øv… Vi må se om vi ikke kan låne nogle cykler et sted så vi ikke skal være så afhængige af togtiderne..

Mens vi ventede på toget kom næste runde på turneringssiden. Den ligger næsten altid klar max 15 minutter efter at sidste parti er afsluttet, det er altså dejligt.

Asparuh Genchev (1212) fra Bulgarien bliver Olivers modstander i morgen. Det virker som en overkommelig modstander som Oliver bør kunne slå. Olivers første reaktion da han så hvem han skulle møde var også ”Ham skal jeg slå!”. Godt med lidt kampgejst.

Hjemme på hotellet gik tiden mest med at spille online skak på chess24.com Det gik lidt op og ned for os begge, dog mest ned for mig…

Skriv et svar