EU-Mesterskaberne dag 7

Jakob Trier beretter fra Østrig – og Slovenien!

Øv ja, et vindue vi fik lukket meget sent i går resulterede i en del myg på værelset. Især Oliver som de østrigske myg virker ret vilde med fik ikke sovet meget, men hans skridttæller var oppe over 2000 da jeg gik ned til morgenmad, så noget motion har han fået i løbet af natten med at jagte myg.

Mens Oliver blev i sengen kørte jeg på cykel ud for at hente vores vasketøj.

Jeg kom ret tæt forbi en bro til Slovenien som jeg lige måtte over. Det er fantastisk at vi på denne tur ikke har haft behov for at vise pas en eneste gang og det er super praktisk at vi kan bruge samme valuta i både Østrig og Slovenien – så jeg købte en is til 1 euro i Slovenien og sad og nød det flotte landskab mens jeg spise den før jeg igen kørte tilbage til Østrig og frokost sammen med Oliver på hotellet.


Broen nær Mureck mellem Slovenien og Østrig set fra den slovenske side

Før vi skulle afsted på cykel til spillestedet blev der kigget på dagens modstanders foretrukne åbninger. Det ser ud til at Tina Urbanc (1650) fra Slovenien godt kan lide lukkede stillinger så der bliver god lejlighed til at bruge tiden på diverse beregninger også i dag er jeg overbevist om. 1. d4 og derefter 2. e3 er hvad Oliver kan forvente at se hende spille.

Det er nu 7. dag i turneringen og visse rutiner er ved at blive etableret. Fx at jeg lige køber en kop kaffe, en vand og et stykke kage efter at have taget lidt billede af Olivers første par træk i den lille bod de har etableret ude foran spillehallen. Derefter sætter jeg mig til rette i lokalet på rådhuset hvor der er internet så jeg kan følge alle live partierne fra runden sammen med de andre forældre. Især en af de bulgarske voksne er sjov at observere. Han giver i hvert fald tydeligt udtryk for når han ikke mener at hans spillere spiller det rette træk. I går var jeg også vidne til en polsk pige få noget af en forelæsning af sin far (på polsk naturligvis) om hvordan hun burde havde spillet for at få remis i stedet for at tabe…


Dagens kage var små nylavede doughnuts.

I dag er også dagen hvor et andet U14 EU-mesterskab begynder. Nogle folk i Tjekkiet har fået den ide at de også vil afholde et EU-mesterskab i kategorierne U8, U10, U12 og U14 som man gør i Mureck. At de så har valgt at lægge de to begivenheder oven i hinanden forstår jeg ikke. Jeg kan se at der er 26 med i U14 turneringen i Tjekkiet (http://chess-results.com/tnr369524.aspx?lan=0) mod 24 her i Østrig (http://chess-results.com/tnr367055.aspx?lan=1). Man kan blive helt ærgerlig over at ens søn næste år bliver 15 og dermed ikke kan deltage i nogle af dem fremadrettet.

Jeg må hjem og se om jeg kan sælge ideen om at deltage i fremtidige EU-mesterskaber til lillesøster på pt 8 år J


Oliver omgivet af piger – et par minutter før spilstart

Tina spillede som forventet i dag. Først d4, så e3 og derefter Sf3.  De første 10 træk i partiet havde hun vist meget godt styr på og spillede trækkene hurtigt. Oliver brugte (som sædvanligt) en del tid på træk 5 til 10. Men dejligt at se at Tina også derefter begyndte at bruge god tid på sine træk. Så har Oliver i det mindste også mulighed for at tænke lidt længere frem i modstanderens betænkningstid. Da begge parter brugte godt med tid blev det et langt parti.

Efter 21 træk var det faktisk Oliver der havde mest tid tilbage – det må være første gang i turneringen. Desværre stod han nok ikke bedst, men stillingen var uklar og begge parter havde ikke super meget tid så der var meget at spille for. Ved træk 27 var Tina helt nede på 5 sekunder på uret før hun trak. Oliver ofrede en springer for at prøve at sætte et afgørende angreb ind. Ekstremt nervepirrende at følge live, det kunne helt klart være gået begge veje. Efter Tinas 33. træk er der faktisk mat i 8. Hun skulle havde slået tårnet på g7 i stedet for at flytte hendes eget tårn.


Sort i trækket efter hvid har spillet Tc1-c2; mat i 8

Oliver havde under 2 minutter på uret og fandt ikke den mat i 8 der var men spillede noget andet godt og vandt sin tidligere ofrede officer tilbage og fik en rigtig god stilling, fandt nogle meget fine kombinationer og efter lidt under 4 timers spil gav Tina grædende op. Det var hendes 4. parti med hvid og hun har tabt dem alle 4.. Ikke sjovt for hende.


Her Stockfishs evaluering af hvem der stod bedst igennem partiet:

I morgen møder Oliver endnu en af de lokale fra Østrig; Simon Studener (1639). Heldigvis har Oliver hvid denne gang.

Vejret var blevet ret overskyet så det var faktisk en dejlig temperature at cykle tilbage til hotellet i. Da vi kom tilbage til hotellet fik vi en dejlig gulash suppe der bragte minderne til skak turneringen i Bad Zwischenahn  vi har deltaget i så mange gange tidligere.


Dejlig gulashsuppe til aftensmad på hotellet

Under aftensmaden brød der en kæmpe tordenstorm løs. Det var meget flot med de mange lyn i horisonten.  Det betød også at temperaturen faldt en del og det var helt behageligt at lægge sig til at sove.

 

Skriv et svar