EU-Mesterskaberne dag 9

Jakob Trier beretter fra Østrig:

Sidste dag ved turneringen bliver også en lang en af slagsen. Vi stod op kl. 6 for at nå at pakke helt færdig, få lidt at spise og så med toget lidt over 7 til spillestedet medbringende alle vores ting som blev låst inde nær spillehallen mens sidste runde blev afviklet.


Fra venstre mod højre: Nr 4 Joppe Raats fra Belgien, Borgmesteren i Mureck Anton Vukan, nr 1 Collin Colbow fra Tyskland, nr 2 Norbert Szilagyi fra Ungarn og chef for Styrian Youth Society Department; Alexandra Nagl

Ovenover ses de tre bedste drenge i U14. Alicia fra Frankrig som Oliver mødte i 4 runde blev bedste pige i U14 kategorien og samlet set tredjebedste i U14 kategorien.

Nobert Szilagyi som var ratingfavorit var nummer 1 før dagens runde men led et lidt overraskende men ikke ufortjent nederlag til Joppe Raats fra Belgien som Oliver fik remis imod i 3 runde. Joppe kom dermed ind på en samlet 4. plads i U14.

Joppes sejr over Nobert på 1. brættet tilskriver jeg en fin forberedelse.


Nobert har lige spillet 10.  -, Le7

Joppe spillede de 11 første træk af partiet super hurtigt. Og da han spillede 11. Sf5 blev Nobert så overrasket og nok også forskrækket at han bruge cirka 45 minutter på sit næste træk! Dermed kom Joppe klart foran på tid og vandt senere partiet.

Nobert turde ikke slå på f5 med bonden og rokerede i stedet. Stillingen var nok forholdsvis lige med en lille fordel til hvid men sort havde brugt alt for meget tid.

Oliver tabte desværre sit parti i dag til kroatiske Leon Putar (1710). Det stod længe lige men Leon brugte ikke ligeså meget tid som Oliver hvilket til sidst kom ham til gode.


Leon gnider søvnen ud af øjnene efter at havde spillet første træk mod Oliver.

Dermed ender Oliver med 4 point i en turnering hvor hans forventede score var 3,92. Dermed er målet om ikke at tabe ELO rating indfriet, faktisk ser det ud til at han vinder små 3 ELO point og derud over har han fået en masse uvurderlig erfaring og er dermed helt sikkert blevet en bedre skaksppiller.

Her oversigten over Olivers resultater i turneringen:

Skriv et svar