FHS – NSK 0-8

Paul har i Palles fravær venligst sagt ja til at skrive en rapport fra 2. runde af holdturneringen:

På 8. bræt vandt Jakob uden kamp. Ærgerligt at tage helt til Fredensborg, hvor hjemmeholdet ikke stiller med 8 mand. Men det er trods alt sjovere at spille mod 7 end 5, og han kunne nå hjem til fodbold…
 
På 7. bræt vandt Eilif meget hurtigt. Med hvid vandt han en officer i træk 9 og en til i træk 15. Frisk spillet med en fræk gambit, hvor sort ikke modtog “gaven”. Socko synes jo heller ikke, at Pawns are the soul of chess!
 
På 6. bræt stod Rasmus lidt ubehageligt og var presset på tiden. Vi var ikke helt trygge, men der kom et par modstød, hvor han først vandt en bonde og så en officer. Jeg var meget lettet, da Rasmus fremtvang en dronningafbytning, for så var pointet helt sikkert.
 
På 5. bræt spillede Svend sin modstander helt ned positionelt. Han fik også lov til at nappe et par bønder, og kort tid efter opgav sort. Det var meget overraskende, at modstanderen rystede på hovedet af sig selv efter partiet og mente, at han havde stået bedst. Dejligt spil fra Svend uden nogen slinger i valsen.
 
På 4. bræt var Mikael også godt i gang med at nedspille sin modstander positionelt. Næsten chokerende at se Svend og Mikael som positionelle monstre. Socko har ikke levet forgæves 🙂 Desværre fik hvid lov til at komme ind i kampen, og Mikael var pludselig presset på tiden. Hvid lavede nogle unøjagtige træk, og Ramkilde begyndte igen at lave positionelle lækkerier med f.eks. at afbytte brikker på egne præmisser. To giftige  fribønder fik FHS til at opgive den efterhånden ulige kamp.
 
På 3. bræt spillede Lars også helt efter de regler, vi har lært af den polske GM. Hurtig udvikling, afbytninger på egne præmisser og en fin konvertering af fordelen. En merbonde blev forvandlet til en officer for en bonde. Sort opgav i et slutspil, hvor kongen var dømt til passivitet.
 
På 2. bræt røg undertegnede ind i London-systemet med et aggressivt fremstød af h-bonden mod en kongeindisk opstilling. Det lykkedes mig at få løberparret og fremtvang kort efter en dronningafbytning, der indeholdt en masse giftige taktiske pointer (igen afbytning på egne præmisser). Lidt senere smed modstanderen håndklædet i ringen. 
 
På 1. bræt forsøgte sort at spille en solid opstilling med en løber på c5 mod Johns engelsk. Hvid fik udnyttet løberens placering og stod hurtigt bedst. Fordelen blev udbygget med et par smarte afbytninger. Partiets sidste træk var en lille fiks taktisk pointe, som fik sort til at opgive.
 
Det ser godt ud med 15.5/16. En oprykning er nok ikke helt urealistisk 🙂
 
Mange skakhilsener,
Paul 
 

Skriv et svar