I am become death, the destroyer of worlds!

Måske en lettere dramatisk måde at starte et indlæg om skak på, men ikke desto mindre er Vishnus passage fra Bahgavad Gita relevant i den sammenhæng, at hans nulevende landsmand, GM Ramesh, ødelagde en del drømme i dag.
Fælles for os alle var, at vi troede at fire timers træning om ugen var nok til at nå samme niveau som de 64 indiske GM’ere er på. Det viste sig at det var fire timer om dagen man skulle træne fra man var seks år. I et forsøg på at redde en del af vores drømme fik vi at vide at det kun var den ene af de fire timer der skulle være super hårde, resten måtte godt være i vores komfortzone.

Nå, mindre kan også gøre det og fokus er stadig på at lære os at beregne varianter, hvor der hele tiden bliver bygget på. Hele fredag gik således med at lære os ikke kun at se på et træk, men hele tiden finde tre træk i en given stilling, og dermed åbne vores sind op. For at gøre det til en vane fik vi følgende træningsprogram til at hygge os med derhjemme.

  • Vælg 300 partier af en spiller du synes er cool.
  • Tag 10 partier om dagen, og fra træk 5 og frem så skal du før hvert hvidt træk skrive tre træk ned og bruge max 10-15 sekunder til det.
  • Så vil du på en måned, hvis partierne i snit er på 40 træk, have vænnet din hjerne til at finde tre træk hver gang du ser en stilling!

Alt er simpelt – the Indian way 🙂

Lørdag var krydret med lidt adspredelse, formiddagens session var en liste med 21 mulige fejl man begår i sin beregning. De fleste laver de samme 3-4 fejl og bør derfor arbejde målrettet med at eliminere dem. for spillere under 2200 er det specifikt:

  • Ikke at tage modstanderens stærkeste træk i betragtning.
  • Kun at regne på en variant.
  • Bruge 10-15 minutter på ingenting for så bare at lave det træk der ser naturligt ud.
  • Undlade at eliminere i sin beregning.

Eftermiddagens session var lidt i den anden grøft, nemlig omkring strategi, få brikkerne til at stå de rigtige steder og tænke profylaktisk. Vi brugte to timer på partiet Petrosjan-Smyslov fra 1961, og hvordan man på 5-6 træk forvandler en stilling fra at være i balance til gevinst.

Fra den musikalske side af opholdet kan nævnes at det rent faktisk kan lade sig gøre at spolere ABBA hvis bare man gør et forsøg. I det tilstødende amfiteater kunne man have sunget play-back og fået 4/6 på Mikis Theodorakis skalaen. Nu valgte musikerne at synge live og dermed ender vi på 0/6!

Spread the word. Share this post!

Leave Comment