Jakob & Oliver i Tyskland vol. 2

Efter en god nats søvn var både Oliver og jeg klar til revanche for gårsdagens to nederlag, det ene lidt mere forventeligt end det andet.

Vi spiller heldigvis i hver vores gruppe så vi kan ikke komme til at møde hinanden. Anderledes forholder det sig for familien Elmer fra Amager hvor far, søn og datter alle spiller i samme gruppe (B-gruppen). Da de styrkemæssigt er nogenlunde lige stærke er der en vis sandsynlighed for at de kommer til at møde hinanden, men det blev ikke i dag. I går var far og søn involveret i en lille sjov episode da far og søn fik byttet plads og dermed ikke spillet mod den korrekte modstander. Det var der dog ingen der blev sure over og det blev bare rettet i oversigten efter henvendelse til dommerne.

Billede taget under 3. runde med B-gruppen i forgrunden og A-gruppen i baggrunden. C-gruppen spiller i et lokale bag ved muren nede bagerst i billedet.

Da mange af deltagerne i C-gruppen hvor jeg spiller med er ret unge er vi pakket lidt af vejen i et lille lokale hvorimod alle deltagerne i A og B gruppen spiller i den samme store sal hvor støj niveauet faktisk er højere end i C-gruppens lokale.

Da jeg mødte op lidt i 10 til dagens parti fik min modstander fra dagen før øje på mig og gik straks hen til min modstander for at fortælle hvordan han havde vundet over mig. En anelse irriterende at høre på så jeg gik min vej for først at sætte mig på slaget 10 da partiet skulle sættes i gang.

Min modstander i anden runde, Kaiwen Wang, er den lille dreng i blå vest i venstre side af billedet

Min modstander i dag var på papiret bedre end gårsdagens modstander, men jeg burde kunne slå dem begge og det ærgerlige nederlag fra første runde sad i kroppen da jeg startede uret. Kaiwen Wang, som min modstander hed, spillede friskt og hurtigt som unge spillere har for vane. Efter at havde fanget hans springer og også nappet en bonde troede jeg at det var et spørgsmål om tid før han gav op, men jeg havde glemt at de fleste unge spillere spiller til sidste bloddråbe. Den første bloddråbe kom da jeg bed mig i tungen efter at havde siddet og regnet på en masse varianter og valgte at sætte min springer på det forkerte felt – og direkte i slag… Pludselig stod Kaiwen bedst og jeg var lige ved at give op og gå grædende hjem.. Jeg blev dog og spillede videre og inden længe fik Kaiwen lukket sit tårn inde og jeg kunne tage det med en bonde. Derfra var der ikke mange træk før han var skak mat og jeg kunne ånde lettet op selvom jeg var noget rystet over at havde sat en springer i slag…

Olivers parti var stadigvæk i gang. Han havde fået en gaffel i sin modstander ved træk 10. og kørte stille og roligt partiet hjem. Efter at jeg havde ventet cirka en time opgav hans modstander og vi kunne gå ud og spise – begge nu med 1 point på kontoen. Det var dejligt.

Luise Hallfarth (1497) smiler mens Oliver Trier (1630) tænker over sit næste træk

Mens vi sad på McDonalds hvortil flere andre skakspillere havde fundet vej for at spise frokost blev 3. runde lagt ud på turneringshjemmesiden.

Jeg skulle op mod endnu en ung tysker ved navn Lukas Wollscheid (1026 i tysk rating). Hans åbningsvalg (1.c4) fortalte mig at han kunne noget mere end de to yngre tyskere jeg allerede havde spillet mod. Det blev en engelsk/omvendt sicilianer og jeg følte egentlig at jeg kom meget godt frem på brættet selvom jeg var sort. Trænings session med Lars Erik Linderod i sidste måned og studiet af Bent Larsens ”åbningsspillet i skak” var frisk i erindringen og gav selvtillid.  Dog brugte jeg en del mere tid end min modstander på at finde mine træk. Efter 2 timer og 18 træk tilbød Lukas remis… Jeg bad om tid til at overveje tilbuddet. I første runde havde jeg afslået et remis tilbud for trækket efter at kaste partiet i vasken. I anden runde havde jeg afslået et remis tilbud og vundet… Mine brikker stod egentlig fint og Lukas’ lidt rodet/mindre velkoordineret syntes jeg, men jeg var lidt bekymret for min hvid-feltede løber som var en anelse indelukket så jeg valgte at tage imod tilbuddet i en stilling jeg anså som værende ret lige men som jeg var usikker på hvordan jeg skulle videreudvikle med meget mindre tid tilbage end min modstander (jeg havde 45 minutter mod hans 81 minutter).

Lukas har lige spillet 18. Dd1=

Mens de mørke brikker kæmpede mod de lyse på de mange skakbrætter opdagede jeg at udenfor var den lyse dalende sne begyndt at kæmpe med mørket som var ved at sænke sig. Smukt så det ud som sneen dalede ned mens flere hundrede skakspillere fokuserede på deres respektive partier.

Udsigten fra spillelokalet.

Oliver spillede i 3.runde mod tyske Dietmar Guendel med et ELO-tal på 1884. Det blev desværre til et nederlag, men i morgen venter en mere overkommelig modstander. I 4. runde. Det bliver Marcel Zanner (1510) fra nabobyen Oldenburg.

Jeg skal spille mod tyske Ubbo Meyer (1147) som min anden søn, Alexander, vandt over sidste år. Endnu en ungdomsspiller. Ubbo er 12 år gammel.

Med 19 DSU medlemmer til start i turneringen (og yderligere 3 som jeg antager har dansk pas der spiller under andet flag) må der opstå nogle danskermøder. Det første jeg har spottet er i runde 4 hvor de to bedste danskere i B-gruppen mødes på 10. brættet. Her har Lukas Iskos (1661) fra Nørrebro hvid mod Morten Kühn (1783) fra Hillerød. De har begge 2½ point efter 3 runder.

Også i C-gruppen har vi en dansker med helt fremme på 2½ point. I morgen spiller Bastian Kehrer (1436) fra Frem mod tyske Luca Wilmink (1241) på 3. brættet.