Kandidatturneringen spilles måske færdig i Danmark!

FIDE har netop meddelt, at en kendt kulturinstitution har afgivet bud på at afvikle 2. halvdel af den afbrudte kandidatturnering, når det engang bliver muligt.

Spillestedet bliver i så fald Klaverfabrikken i Hillerød, hvis bestyrelsesformand Karen Elsebeth Nielsen udtaler: “Da vi er meget skuffede over kulturministerens udspil til at redde kulturlivet  –  hun har vist ikke for mange brikker at flytte rundt med – har vi taget skeen i egen hånd og sendt et tilbud til FIDE (den internationale skakfederation, red.), som NSK – jeg tror det står for ‘Nordisk Spille Konsortium’ – har formidlet kontakten til. Vi håber, at det kan generere nogle indtægter.” På spørgsmålet om, hvorvidt lokalerne er egnede, svarer hun: “Truckhallen er rigeligt stor til at rumme otte spillere, og det meste bliver jo alligevel set fra nettet. Desuden er turneringen lidt mindre interessant, når Radjabov ikke er med. Og hvem interesserer sig for skak anyway?” Teymour Radjabov skriver i et tweet fra Aserbajdsjan, at han er enig. “Hvis turneringen skal afvikles i et hul i jorden, er det bedre, at det er et hul i Vesteuropa. Jeg håber, at det kan generere nogle indtægter”. 
Tidligere FIDE-præsident Kirzan Ilyumzhinov skriver, at han er helt tryg ved at afvikle arrangementet i Danmark. “I min tid som præsident var vi bekymrede over korruptionsniveauet i landet, men nu er danskerne godt med. Det kan vi blandt andet se af udbytteskat-skandalen og Britta Nielsen-sagen. Vi håber, at det kan generere nogle indtægter”. Da det er NSK, der har formidlet kontakten mellem klaverfabrikken og FIDE, har vi fået tildelt enkelte VIP-billetter, som vil blive delt ud til medlemmerne mod (diskret) aflevering af en kuvert med et passende antal (brugte) pengesedler til formanden. Vi håber, det kan generere nogle indtægter.

Skriv et svar