At blive bedre til skak (og alt andet) kræver hårdt arbejde, så simpelt er det, men hårdt arbejde har en tendens til at blive kedeligt hvorfor de fleste stopper igen og går til at nyt emne i håbet om at det måske er mere spændende.

Vi har valgt at træningsmetoden i gruppetræningen bygger på Deliberate Practice, på dansk: Målrettet  træning. For enhver der har læst Geoff Colvins berømte bog: Talent Is Overrated giver det mening. Metoden er bare ikke så kendt i Danmark og slet ikke i skak.

Groft sagt er Deliberate Practice intet andet end gentagelser. Men fra alle andre aspekter i ens liv ved vi også, at måden hvorpå vi bliver gode til ting er ved at gentage dem tilpas mange gange. Hvorfor er 2-tabellen let mens 89-tabellsen svær? Fordi vi har øvet 2-tabellen siden 1. klasse mens vi aldrig har øvet 89-tabellen.  I skak er det let at sætte mat med tårn og konge mod konge, mens det er svært at sætte mat med springer og løber. Hvorfor? Fordi vi har trænet den ene del væsentligt mere end den anden.

Fordi skak i sit grundelement består af mønstergenkendelse, er målrettet træning skræddersyet til at forbedre ens evner. Men det kræver hårdt arbejde 🙂