NSK 1 – Frederikssund 1

Palle har skrevet en rapport fra holdkampen den 30.1.: “Det gik jo, omend ikke bedre end godt – men hvad kan vi forvente, når Ellen hygger sig med hurtigskak i Reykjavik. Vi scorede alt i alt cirka 1 point under forventet, og vi kan være glade for at Frederikssund valgte at stille med B-kæden. Lars vandt et hurtigt, og fejlfrit, parti over den gode spiller ‘Tomt Bræt’ – men han var dårligt blevet færdig før jeg proppede en officer ned i halsen på Per” (Lars tilføjer: det er en af verdens ældste åbningsfælder. Står i ‘Åbningsspillet i skak’ af en vis B. Larsen)” – og da jeg så endelig rejste mig, kunne jeg se at Svend sad med nogenlunde samme konstellation på 4. bræt. Paul stod ret dårligt, men modstanderen turde ikke afvige fra en trækgentagelse (pyh!) Thomas stod også skidt, men fik sig nogenlunde frigjort, og tog imod et remistilbud. Hannibal spillede udmærket – men fik ingen fordel – og hvis hans modstander havde tilbudt remis, så var det eneste fornuftige at tage imod – det gjorde han så ikke, og pludselig var tårnet overbebyrdet og Hannibal vandt – overraskende og godt. Mikael glemte alt om udvikling, forærede de hvide felter til hvid og blev regulært kørt over – shit happens! Pludselig hørte jeg Hasso bag mig konstatere noget i retningen af “nå, du nåede det” og så havde John vundet en rimeligt sikker “pligtsejr” – men den var godt nok også vigtig. Svend var ikke så heldig som jeg var – så hans modstander tillod sig bare at vinde på det ekstra materiale – ret usportsligt – men det er nok ikke mg der skal sige noget om det. Sidste parti var mit mod Per Lund, som undervejs tabte tålmodigheden og ofrede officeren tilbage, så han bare førte med en bonde – det var nu stadigvæk tabt, men der var da lidt perspektiv i det! Efterhånden fik jeg afviklet brikker ned til et løber mod springer slutspil, med løber og en bonde for lidt – og det var nok reelt remis.. Jeg kiksede imidlertid to chancer for “korrekt afvikling” og sad så med et slutspil hvor sorts dækkede fribonde i c-linjen i virkeligheden garanterer en sejr – varianten er bare MEGET LANG, og ikke meget intuitiv, så i min bundløse naivitet troede jeg at jeg havde remisen hjemme, og jeg virkede så overbevisende at Per tilbød remis i en gevinststilling.

Og sådan endte vi med en minimalsejr på 4½ – 3½

Jeg håber sørme at vi gør det bedre på søndag, men så har vi jo også Ellen med igen, og også Harry, så mon ikke det går?!”

Skriv et svar