Jakob & Oliver i Tyskland vol. 3

Al den flotte sne der faldt i går var smeltet, og vi måtte gå til spillestedet i regnvejr. En lidt dyster start på dagen.

På vej hen til min plads nåede jeg lige at fange de to danskere der skulle møde hinanden her lørdag morgen og fik et fint billede af dem…

Billedetekst: Lukas Iskos giver hånd til Morten Kühn i turneringens første danskermøde

Mit parti blev dog meget langvarigt, så det var først senere at jeg fandt ud af at Lukas og Morten havde spillet remis. Faktisk brugte både jeg og min modstander (Ubbo Meyer) så meget tid, at Oliver for første gang indtil nu blev færdig før mig. Jeg begik en dum fejl jeg har begået før i træk 10 og kom til at stå på hælene det meste af partiet. Jeg brugte derfor ret meget tid for at finde gode forsvarstræk. Heldigvis så min modstander ikke alle de gode træk jeg så. Han burde havde kørt mig over forholdsvist let, men jeg fik faktisk en rimelig stor chance for at få ½ point med hjem…

Billedetekst: Ubbo har lige slået min bonde på b3..

Med cirka 3 minutter på uret spiller jeg forhastet og forkert i ovenstående stilling. Jeg slår hans springer i stedet for hans bonde.. Surt at jeg ikke så det… Havde jeg haft mere tid på uret havde jeg nok fået point med hjem fra det parti.

Oliver havde vundet sit parti og sad og så afslutningen på mit parti. Jeg var helt rundt på gulvet efter at havde tabt men på vej tilbage til lejligheden fik jeg flere gode ideer til hvad jeg burde gøre i lignende situationer i fremtiden…

Hjemme i lejligheden blev min datter Sara på 8 år (der spiller i Hillerød skakklub) også lige testet i stillingen ovenfor og hun trak som jeg – så hun er nok en god træningsmakker for mig – vi har begge meget at lære. Hun lærer dog nok en anelse hurtigere end mig er jeg bange for.

I 5. runde var der endnu et danskeropgør. Oliver skulle spille mod Ingrid fra Amager. Dem nåede jeg også lige at få et foto af.

Billedetekst: Oliver og Ingrid klar til start på runde 5. Her partiet:

1. d4 d5 2. Bf4 Nf6 3. e3 e6 4. Nd2 c5 5. Ngf3 Nc6 6. c3 Be7 7. Bd3 O-O 8. Bg3 Re8 9. Ne5 cxd4 10. cxd4 Nxe5 11. dxe5 Nd7 12. Rc1 b6 13. O-O Bb7 14. Bb1 Nf8 15. Qe2 Qd7 16. Nf3 h6 17. Nd4 Nh7 18. f4 f6 19. f5 Nf8 20. exf6 Bxf6 21. Rc7 Qa4 22. Rxb7 Bxd4 23. exd4 Qxd4 24. Qf2 Qxf2 25. Rxf2 Red8 26. Re2 Nd7 27. fxe6 Nc5 28. Rc7 Re8 29. Bg6 Na6 30. Bxe8 Nxc7 31. Bf7 1-0

Denne gang blev jeg dog før færdig end Oliver. Det til trods for at min modstander bare ikke ville give op og fortsatte med at spille da han havde konge mod mine 6 bønder, løber og konge. Jeg undgik heldigvis at sætte ham pat. 64 træk skulle der til alt i alt før partiet var færdigspillet. Ian Petermann hed min unge tyske modstander i 5. runde og han spillede faktisk okay det meste af partiet. Vi skulle helt hen omkring træk 21 før en lille unøjagtighed fra hans side kostede ham først en bonde og senere blev en springer sat i slag.

Mens jeg ventede på at Oliver skulle blive færdig fik jeg en hyggelig snak med Jakob Hansen fra Tåstrup. Han bor, ligesom de fleste fra Hillerød skakklub og Amager skakklub, på Hotel Petersen tæt på hvor vi også bor så vi kunne følges ad da Oliver var blevet færdig og vi forlod spillestedet.

Dansk/nederlandske Jonas Hilwerda spillede i A-gruppen på 9. bræt i 5. runde mod GM Pawel Jaracz fra Polen for en chance for at være med i topstriden i den bedste gruppe. Desværre var det stormesteren der trak sig sejrrigt ud af det opgør. Så nu er der tre danskere med 3 af 5 point i A-gruppen. Ud over Jonas har Frederik Svane og Bjarke Vangsgaard også tre point.

Billedetekst: En presset Jonas Hilwerda med hvid mod GM Pawel Jaracz

I C-gruppen hvor der kun er to udlændinge med, nemlig Bastian Kehrer og jeg, er det næsten sikkert at det bliver en tysker der løber med sejren idet Bastian desværre tabte topopgøret mod Bernd Baumast (ELO:1534) i dag.

Billedetekst: Bernd Baumast har sort i 5. runde mod danske Bastian Kehrer

Efter remis mod danske Lukas Iskos vandt Morten Kühn fra Hillerød skakklub dagens andet parti og ligger nu som bedste dansker i B-gruppen på en delt 4. plads, kun ½ point efter de 3 bedste.

I morgen er det sidste spilledag, igen med to partier. Og igen er der et danskeropgør på tapetet og igen er Oliver involveret. I 6. runde skal Oliver have de sorte brikker mod næsten 60-årige Steen Jacobsen (ELO:1744) fra Fyn. De har begge 3 point efter 5 runder. Vi har her til aften kigget lidt på Steens tidligere partier og han ligner en 1. d4-mand. Så mon ikke det bliver en dronninge-gambit eller måske et London-system Oliver skal sidde og bruge tid på i morgen tidlig, hvor vi allerede skal spille første runde kl. 9.

Jeg har nu scoret 50%, dvs 2½ point af 5. Min målsætning var 4 point, så i morgen må jeg ikke tabe og skal vinde mindst et parti. Ikke umuligt, men ikke noget jeg føler mig overbevist om kommer til at ske…

Jeg har i 6. runde hvid mod Mattes Detjen der har 1123 i tysk rating. Han er født i 2009, så jeg håber, at han ikke bruger sin tid fornuftigt og begår nogle småfejl jeg kan udnytte samtidigt med at jeg ikke selv laver alt for mange dumme træk. Det skal nok blive sjovt ligegyldigt hvad.

Skriv et svar