Øbro Nytår 2018

Fire spillere fra NSK deltog i ØBRO Nytår 2018: Hannibal, John Arni, Mikael og jeg. I en open af den art hører spillere under 2000 i rating til i den nederste halvdel af feltet, så jeg havde da gjort mig nogle tanker om, hvordan det skulle gå mod de forventet stærke modstandere. Den slags overvejelser har Mikael vist ikke, han går bare løs på dem! Han vandt over John Arnis datter Ellen (2102) og lokkede Mogens Moe i en åbningsfælde, så den noble herre måtte ud i fuld længde for at redde remisen. Plus på ratingkontoen og en præstationsrating på over 2000. Flot!

Mikael har kommenteret to af sine partier som kan ses her

John Arni var i gang med en fin turnering, da han desværre (igen) fik migræne og måtte trække sig; Hannibal tabte lidt rating under de barske forhold men fik vist, at han godt kan spille skak; han placerer sine officerer rigtig fornuftigt. 

Jeg havde en god turnering – selvfølgelig uden chance mod Jonni Hector i første runde, men der var nu noget, han ikke så… en mat, faktisk!

Sort trækker (Linderod – Hector, 1. runde):

Your Generated Chess Board

Derefter fulgte tre sejre, den sidste over Richard Lilja (2120). Eneste gang jeg har slået en +2100-spiller. 

Sort trækker (Lilja – Linderod, 4. runde):

Your Generated Chess Board

Her blev båndsløjfen inde i mit hovede med Bartosz’ “Piece activity, piece activity…” suppleret med hans “What is your (opponent’s) trump?”. Her er det a-bonden, så jeg spillede 1. – c4, som er godt, hvis hvid ikke spiller 2. Tf4…det gjorde han heldigvis ikke. Derefter to nuller, hvor jeg dog var med i partierne – eller var længe om at lave fejlen, alt efter hvordan man ser på det…

I sidste runde tilbød Ellen F. Nilssen remis efter 12 træk (med hvid). Tidligt fri og en halv 2. ratingpræmie.

John Arni: 3½ af 5

Hannibal: 3 af 7

Mikael: 3 af 7

Lars: 3½ af 7

Skriv et svar