Rasmus i det store udland vol. 1

Mens i andre knokler løs i diverse turneringer, har jeg fået min bedre halvdel overtalt til at spendere otte dage på Kreta. Dialogen foregik nogenlunde således tilbage i december: “Du skat, burde vi ikke holde tidligt sommerferie i år og måske bryde vores egen aversion mod proppede turisthoteller – Kreta er fantastisk i maj, og der er vist i øvrigt en træningslejr i skak jeg gerne vil deltage i”.
Jeg havde egentlig forventet noget i retning af “Dejligt forslag, men dykning ved Sharm El-Sheik var vist det vi havde aftalt vi skulle” og blev lidt overrasket da jeg to minutter senere var ved at vise billeder fra hotellet frem og fem minutter senere havde booket fly, hotel og træningslejr. Gad vide om det var mit offer med at forære skakbøger væk der gav udbytte?

Nå, men i løbet af camp’en vil jeg skrive lidt om hvordan det går, mest som inspiration til andre der kunne tænke sig det, men også som appetitvækker til et projekt som Svend og jeg har bakset lidt med – små to-tre dages camps her i Danmark. Mere om dem når vi når i mål med konceptet.

Et par dage før afrejsen kom det endelige program. 26 deltagere delt op i to grupper, hvor jeg med mine sølle 1811 er seeded #25 – men hey, det er kun væk fra komfortzonen man lærer noget!

Træneren i min gruppe er GM Ramachandran Ramesh eller RB Ramesh. Han er manden bag akademiet Chess Gurukul som vel pt. er oppe på at have produceret 38 VM-titler og 12-14 GM’ere under 16 år. Med fare for at lyde blasfemisk er jeg glad for at Aagaard tog trænertjansen i topgruppen 🙂

Programmet er benhårdt – torsdag den 9/5 til mandag den 13/5 fra 10-18 hver dag, vekslende mellem forelæsning, gruppe & individuelt arbejde til workshops.
Temaerne er: Effective decision making, Aspects of positional chess og Opposite coloured bishops.
Og det hele sluttes af mandag aften med et 25 meter poolrace på oppustelige enhjørninge!

Nu skal det ikke kun være seriøst det hele, rygterne siger at de har fået en vandrutschebane lidt lig den her – det indre legebarn i mig glæder sig allerede…

Spread the word. Share this post!

Leave Comment