Runderapport, 27.8.

Palle har skrevet en rapport fra vores møde med Nordkalotten (han er for høflig til at nævne det, men en fintælling viser, at vi vandt 7-1):

Runderapport, 7. runde, ude mod Nordkalotten 2

Vores oprykning var mere end sikret på forhånd – da vi nu, i sidste runde og med 5 måneders forsinkelse (Covid-19), skulle spille imod A-rækkens antageligt næst-stærkeste hold, Nordkalotten 2.

Det hele begyndte med et kampråb: Grææææsted… men det var fra fodboldbanen udenfor – Nordkalotten 2 stillede op uden deres ordinære første- og andetbræt, og med kun 7 mand! Det betød at Eilif hentede vores første point, uden at behøve at møde op. Det betød også at John Arni ikke kunne lave et kandidatresultat – det havde været muligt med en sejr over Esben Hove.

Da partierne kom i gang gik det relativt hurtigt for Rasmus, på 7. bræt, at vinde en kvalitet fra en Bogoindisk åbning, hvor sort mistede kontrollen over centrum fra starten. De fleste partier så på det tidspunkt ud til at hælde til vores side – bortset fra mit, på 2. bræt, hvor Steen Andersen insisterede på ikke at lave andre fejl, end de der lå i at han ikke udnyttede de unøjagtigheder jeg lavede, og Svends på 6. bræt, som vist nok fortsat var nogenlunde lige.

John Arni vandt rutinemæssigt på 1. bræt – med hvid i en Volgagambit (eller Benkogambit, hvis man foretrækker det navn) – og Mikael’s modstander, på 5. bræt, fik pludselig svare problemer med et åbent centrum i en katalaner (det er virkelig en meget besværlig åbning at spille – for begge parter!). På 4. bræt spillede Thomas Dragevarienten i Siciliansk – og det var sorts angreb på D-fløjen der bankede igennem.

I mellemtiden havde Svend på 6. bræt, med sort i Labourdonnais-Löwenthal varianten i Siciliansk (Kalasnikov – for de mere moderne!) fået problemer i d-linien – og han missede lige præcis den ene chance han fik (man får ALTID en chance til!), og endte med at måtte afgive hele pointet.

Nu havde Steen valgt at lave den ene, afgørende, fejl mod mig – og sidste parti var Paul på 3. bræt – mod Martin Noer – ad omveje landede de i en variant af Slavisk. De afbyttede dronningerne tidligt, og partiet lå længe og svingede frem og tilbage, og på et tidspunkt hørte jeg Martin tilbyde remis. Paul spillede videre, og fik D-fløjs majoriteten i bevægelse – og efter de nødvendige fejl sluttede partiet med en gevinst til Paul i 67 træk.

Samlet set har vi scoret 51½ point (14 matchpoint) af 56 mulige i de 7 kampe.

John Arni scorede 7 af 7, 100 %, forv. score 6,45 (Fide)

Palle Bratholm scorede 6 af 6, 100 %, forv. score 5,2 (Fide)

Paul Brøndal scorede 5 af 5, 100 %, forv. score 4,6 (Fide)

Mikael Ramkilde scorede 6 points (heraf en walk-over), forv. score 4,35 af 5 (Fide)

Rasmus Petersen scorede 5 af 5, 100%, forv. score 4,3 (Fide)

 

Skriv et svar