Woodpeckermetoden

Vi lader den røde snor blive hjemme, men det er ret fedt at kunne præsentere vores første fællestræning som samtidig også er den officielle åbning af klubben. GM Axel Smith, der slår sine folder i Køge, er klar til at bruge tid med os, hvor temaet bliver Woodpecker-metoden. Axel kom første gang ind på emnet i hans bog “Pump Up Your Rating” og har nu besluttet sig for at skrive en hel bog om emnet, “The Woodpecker Method”, som også bliver hjørnestenen i fællestræningen.

Woodpecker-metoden bygger på Geoff Colvins berømte bog “Talent is Overrated” hvor det er målrettet træning, gentagelse og tid der, i følge forfatteren, er nøglen til at hæve sit niveau. Woodpecker-metoden har fået sit navn efter GM Hans Tikkanen (Tikkanen betyder spætte på finsk!), som via opgavesæt på 1000 taktiske opgaver, gentog sættene indtil han havde 100% rigtige og derefter fortsatte til et nyt sæt, for derefter at gå fra 2360 til 2520 og blive stormester.

Helt så vildt bliver det nok ikke, men med det rigtige afsæt, er der ingen tvivl om at metoden vil kunne forøge spillestyrken hos alle, hvis man afsætter tiden og planlægger sin træning målrettet ud fra bogens principper.

Åbningen og fællestræningen afholdes lørdag den 18/8-2018 fra kl. 10-14 i BLOX i København. Takket være et eventsponsorat fra konsulentvirksomheden High Hopes er arrangementet ganske gratis for klubbens medlemmer. Det vil også være muligt at købe “The Woodpecker Method” til nedsat pris.